10 August, jandarmeriade și cum să nu fim oameni

Aseară a fost marele protest de pe 10 August. Aseară eram fără cuvinte în fața zecilor de știri apărute în media, în fața jandarmeriadei și habar nu aveam ce să spun, cum să reacționez, nu știam să răspund la întrebari, nu știam ce se întâmplă și mă întrebam de 100 de ori dacă așa ceva poate fi posibil.

Astăzi dimineată pot în continuare să spun că nu am răspunsuri și explicații pentru tot ce s-a întâmplat aseară dar pot să precizez că am în suflet o ură și un dispreț total fată de toti roboții din pozițiile de conducere ce sunt programați să-și vadă numai interesul propriu.

Aseară a fost pur și simplu un carnagiu asupra democrației din România și a libertătii de a te exprima, de a protesta pașnic și de a nu fi jucat în picioare de jandarmi făcând nimic pentru a îi provoca. Și totuși… provocările au fost. De ce? Cum s-a ajuns la așa ceva? 

Dacă spun că au fost conspirațiile de vină și că huliganii au fost plătiți de PSD, o să fiu încurajat sa continui ideea asta de cei anti PSD și futut în gură de cei pro-PSD. 

Dacă spun că protestatarii au cauzat tot ce s-a întâmplat în proporție de 100%… cred că mâine mă trezesc cu o propunere de a fi Ministru în locul doamnei Carmen Dan care posibil să fie demisă ca și țap ispășitor. Păstrez analogia de mai sus cu cei pro-PSD dar schimbăm ce e după liniuță și punem USR/PNL/Diaspora/Protestatarii pașnici etc cum vreți voi să îi spuneți.

Păi și acum…cine a fost de vină pentru tot haosul de aseară? Apăi naiba mai știe. Jandarmeria sau Vechea Securitate sau cum vreți voi să îi spuneți a greșit lamentabil din 5 în 5 minute. De la gazele și toate panaramele de spray-uri date la mișto pentru un MUIE PSD de la niște oameni pașnici până la NEintervenția în cazul celor 2 colegi care au fost bătuți ca pe maidan de niște animale pe care eu i-aș expulza din țară, le-aș retrage cetățenia și as plăti bani grei la ruși să îi arunce undeva prin Siberia și să televizeze tot. Un fel de Hunger Games. 

Bun dar huliganii ăia de unde sunt? De unde au apărut? Huliganii de aseară ori sunt plătiți ori nu sunt. Înțelegeți? Dacă erau plătiți atunci și-au făcut treaba și ei câștigă. Daca nu erau plătiți tot câștigă pentru că succesul neanderthalist al acestui tip de om este direct proporțional cu haosul țării în care trăiește. Pentru cunoscători, serialul Peaky Blinders poate fi o analogie perfectă. 

Ies puțin din sfera deznădejdii, din sfera violenței și îmi îndrept privirea spre ceea ce poate reprezenta viitorul României. Pentru cei care nu au văzut ce s-a întamplat aseară..2 jandarmi ieșiți din cordonul lor (nu știu cum și de ce), au fost asaltați de un grup mare de huligani și bătuți.

Speranță?

Salvarea lor nu a venit de la colegii jandarmi care stăteau la 50 de metri de ei și se uitau ca ultimele scursuri de gură cască ci a venit din partea oamenilor care pot pune la bază cărămizile pentru o Românie prosperă. Protestatarii pașnici, din diaspora sau chiar nu conteaza pentru că sunt toți la fel de români, au făcut scuturi umane între huligani și jandarmi până i-au dus în siguranță chiar și cu sacrificiul de a fi bătuți și ei.

Oamenii de genul reprezintă frumosul și ULTIMA fărâmă de speranță al societății noastre din păcate. 

Eu scriu. Mai rar din cauza unui viitor incert în țară dar iată că mai scriu. Tu ce faci?

Muie PSD.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.