Bloggers Arena Galati – Level 4

 

Primul articol a fost o explicatie legata de revenirea mea pe blog. Al doilea articol o sa fie ceva mai light.

S-a tot vorbit perioada asta pe retelele de socializare din Galati de un anumit eveniment. Bloggers Arena Galati. Acesta a avut loc ieri pe 25 Noiembrie in sediul Thecon Galati.

Ce reprezinta totusi acest BAG Lvl.4 pentru comunitatea online din oras?

Ei bine, e un Lan Party in toata regula si un loc bun de socializare pentru bloggeri, gameri si social media experts. Se aduna tot felul de persoane care au o prezenta destul de mare in online si se joaca ‘pă net’.

Atat? Va jucati? Pai ce atat tam-tam cu el? E doar un nerd gathering.

Da. Si nu. Don’t judge the nerds. Anul asta inainte sa inceapa maratonul de gaming, s-a tinut o mica ‘sedinta’ cu persoanele care au bloguri sau care urmeaza sa isi deschida asemenea spatii online si s-a discutat despre subiectele pe care le abordam fiecare dar si despre eventualele intalniri pe care le putem avea. De asemenea, problemele pe care le intalnim in crearea/mentenanta blogurilor au reprezentat un alt subiect interesant si am mai primit feedback pe anumite idei a unora dintre noi care aveau in spate obiectivul de a trece blogul la un next level.

Bine bine dar cu ce e ajutata societata din Galati de un asemenea eveniment?

Pe termen scurt singurul impact pe care il poate oferi BAG este deschiderea unor noi orizonturi pentru persoanele care au ceva de spus sau care vor sa se implice mai mult in comunitatea online a orasului. Galati, dupa cum stiti foarte bine, e un oras destul de mic dar care poate creste prin interventia celor din social media. Un exemplu este dat de comunitatea bloggerilor din Bucuresti. Sunt extrem de multi si ajuta foarte mult la promovarea multor intreprinderi.

Este un proces destul de simplu. Intreprinderile mici si mijlocii sponsorizeaza diferite evenimente (cum este BAG) iar bloggerii la randul lor scriu despre aceste societati comerciale, astfel realizand un marketing online destul de important.

Si…cum naiba dezvolti un oras prin evenimente de genul?

Hai bre ca e usor. BAG a fost sponsorizat cu cafea si vouchere din partea Fresh. Desi e greu de crezut ca sunt tineri sau persoane in general care nu au auzit de aceasta cafea, aceasta miscare a fost una de marketing foarte buna. Eu cel putin sunt un client zilnic pentru ei si chiar le recomand cafeauea.

Uite vezi? Deja se intampla un lucru pe care BAG il face. Se face un schimb reciproc de servicii. Fresh ne-a dat cafea, eu acum i-am dat o recomandare online ca si blogger. Bine, bine, nu-s eu mare blogger, e abia a2a postare dar oricum puteti intelege destul de usor acest proces.

Bloggeri care s-au ocupat de organizare:

panabogdan.ro

ionpeblog.ro

munteanubogdan.com

andreivasi.com

Sponsorii evenimentului:

Burger House

Martens

MaxFitness

Fresh

Adquest

Frontera

fotoBox

Las mai jos si niste poze facute de mine la acest eveniment:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.