Ce face USR în Parlament?

Circ? Sau treabă?

E o întrebare pe care mulți și-o pun văzând la orice televiziune câte un scandal făcut de Uniunea Salvați România. E bine ce fac ei acolo? Avem nevoie de un astfel de circ? Scandaluri zilnice? Dar treabă fac? Opoziție? Fac ceva notabil acolo?

Părerea mea este că da. Haterii blogului vor spune ca mă aliez cu orice partid anti-PSD. Nu-i așa. 

Mă uit în fiecare zi la activitățile acestor USRiști sau cum ar spune alții… Sorosiști și observ că fac mult circ, DAR știți ce? Țara noastră are nevoie de un partid care să facă circ și scandal în Parlament. Avem nevoie de un nou partid care să arate cu adevărat cine sunt cei din PSD dar aici nu mă refer la întreaga organizație (mafiotă) cu totul. Aici mă refer și la indivizii care alcătuiesc această organizație. 

Trebuie să vedem cu materiale video, chiar și live, ce oameni am votat și trebuie să ne gândim de ce i-am votat. 

Pentru 100 de lei la pensie ne-am ales niște reprezentanți care dau legi pentru infractori?

Pentru 3 lei la salariu ne-am ales niște reprezentanți care nu permit opoziției să intre la ședințe și se baricadează înauntru?

Pentru alte pomeni electorale ne-am ales niște reprezentanți care iau întreaga UE peste picior și riscă să ne dea afară? Ne dorim asta? O să revin curând cu un articol legat de beneficiile pe care le-a avut țara de când am intrat în Uniunea Europeană.

Pentru o grămadă de promisiuni electorale nerealiste ne-am ales niște reprezentanți care înjură toată ziua prin Parlament și tot ce fac e să schimbe legi din Codul Penal?

Cred că avem nevoie de circ iar acest circ trebuie mediatizat zi de zi. Cred că este nevoie să le arătăm votanților PSD ce fel de oameni își aleg. Poate nu își schimbă toți părerea în urma acestor scandaluri combinate cu legile date anapoda care arată adevărata față securiști… PSDiștilor dar dacă o persoană își dă seama de adevară atunci e posibil orice. 

Revenind la întrebare… ce face USR în Parlament? În afară de circul de care avem nevoie pentru expunerea infractorilor de acolo. Prezint mai jos o listă de amendamente pentru Bugetul 2018, luată de pe www.usr.ro

Transport

„USR atrage atenția că s-au alocat insuficienți bani pentru proiectele majore de autostrăzi și căi ferate: autostrada București-Ploiești – un sfert din necesar, autostrăzile Sebeș-Turda și Lugoj-Deva – jumătate din necesarul pe 2018, lucrările de cale ferată de pe coridorul european între Sighișoara și Arad – jumătate din necesar. În aceste condiții, constructorii vor încetini ritmul pentru a lucra numai de banii alocați ceea ce înseamnă: amânarea termenelor de terminare, despăgubiri de plată pentru statul român, pierderi economice.”

Educație

„Pentru al șaptelea an consecutiv, bugetul educației nu reprezintă o prioritate pentru actuala coaliție de guvernare, cele 6 puncte procentuale alocate din PIB pentru sistemul de învățământ rămânând un obiectiv neîndeplinit. Astfel USR consideră că alocările bugetare direcționate către domeniul educației nu sunt demne de un stat european, subfinanțarea acestuia menținându-se și în 2018.”

„În această situație, Uniunea Salvați România a depus o serie de amendamente menite să susțină adevăratele priorități din educație; finanțarea optimă a combaterii abandonului școlar, dezvoltarea infrastructurii educaționale, susținerea cadrelor didactice și a consilierilor psihopedagogi din școli.”

Sănătate

„PSD a pus cruce bugetului de investiții dedicat spitalelor. Deși 30% dintre spitalele din România au nevoie de reparații capitale sau de consolidări, PSD a alocat o sumă derizorie pentru reabilitarea lor: 1200 mii lei.”

„USR a depus 14 amendamente. Toate, fără excepție, solicită retragerea unor sume din PNDL și folosirea lor pentru dotarea, reorganizarea sau reabilitarea unor unități sanitare spitalicești din țară și din București.”

 

Da, ce e mai sus scris cu italic este un copy-paste nenorocit făcut de mine, dar nu este unul făcut fără rost. Vreau să atrag puțin atenția asupra amendamentelor depuse de USR. Din tot ce am citit mai devreme, toate amendamentele nu sunt luate în favoarea unui partid politic, indiferent că el este la guvernare sau nu.

Toate acele amendamente sunt luate pentru beneficiul populației, lucru care nu se poate spune despre partidul de guvernare. Dacă opoziția trebuie să vină să îți spună că infrastructura, sănătatea și educația nu au destui bani dar tu îți lași primarul capitalei să pună becuri și să facă spectactole pe câteva milioane de euro… atunci clar ești un guvern ineficient și ești susținut de un partid mai mult decât incompetent.

Eu scriu. Votez. Comentez. Mă enervez. Protestez când pot. Îmi pun întrebări. Analizez. Întreb. Tu? Tu ce faci?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.