• Home
  • /
  • Economie
  • /
  • Doamna Dăncilă și fetish-urile ei de guvernare

Doamna Dăncilă și fetish-urile ei de guvernare

Avem un nou guvern de câteva zile, condus de Duamna Dăncilă! Da, am zis bine! Duamna. O să fie cea mai buna prietenă a Duamnei Firea!

Mamăăăăăă.. să vezi că am schimbat modul de guvernare și o dăm pe femei de-acum. Cică ele sunt mai organizate decât bărbații. Să vezi acum ce autostrăzi facem, câte enșpe mii de spitale regionale apar, cum intră melearde de euro în țară prin fonduri europene! Nu vreau să par misogin dar chiar am auzit prin stânga și prin dreapta că era și cazul să avem o femeie drepte prim-ministru ca deh, ea face mai multă treabă decât toti bărbații din PSD.

Serios! A citit/auzit cineva promisiunile Guvernului 3.0? Hai că fac eu o listă și comentăm puțin pe ele.

 

Obiectivul mandatului meu e ca Romînia să fie în prima jumătate a clasamentului economiilor cele mai puternice din UE în 2020

Bine duamnă da cu deficitul ăla bugetar ce facem? Ce au făcut pesedeii tăi nu se poate repara în 2 ani. În primul rând toată creșterea noastră economică este bazată pe consum. Ce înseamnă asta? Păi anu acesta este posibil să avem o creștere economică de 200% (cifre demne de fantezii, exact ca ce spune duamna ministră) ca apoi în următorul an să avem o creștere economică de 1% sau mai grav… să ne ducem pe minus cu deficit continuu.

Sunt niște cifre date de cei de la Eurostat care spun că în UE, la capitolul PIB, suntem de 10 ori mai slabi decât prima clasată și de 3 ori mai slabi decât prima țară aflată la jumătatea clasamentului. Luăm treaba asta în considerare cu tot cu politicile fiscale de tot căcatul pe care le adoptă guvernul și de aici tragem singuri concluziile. Ah and btw, o economie puternică vine din investiții publice gen infrastructură. Aceste investiții au fost praf în 2017.

 

Viorica Dăncilă: “Infrastructura rutieră şi feroviară: unde vom finaliza în următorii ani 350 de kilometri de autostradă şi 250 de kilometri de cale ferată.”

 

Pe cine mama naibii încercăm noi să păcălim aici? Pe postacii PSD? Pe pensionarii cărora le tot promite cineva pensii mai mari? Clar. Și totuși a stat cineva dintre noi să se uite pe statistici? A mers cineva pe autostrada Iași – Târgu Mureș recent? Oh wait. We do not fucking have one.

Noi în ultimii 30 de ani(!!!!!!) am făcut numai 748 Km de autostradă. Dacă facem un calcul simplu… reiese că duamna Dăncilă o să faca cei 350 km de autostradă în exact 14,03 ani deși ea are la guvernare doar 2 ani rămași! Hai măh că e bine! Chinezii au construit o gară în 9 ore cu 1500 de oameni. Noi de ce nu am putea să facem asta?? 1 dorel, 200 de manageri de proiect și să vezi ce repede se mișcă lucrurile 🙂 

 

Salariul minim va depăsi 300 de euro iar punctul de pensie va atinge 1775 RON

Gata, se poate spune că PSD a câștigat și următoarele alegeri. Toți… cei care nu au legătură cu politica vor vedea numai aceste cifre și vor vota trandafirul roșu. Cum am zis și mai sus, creșterea economică se face cu investiții în infrastructură și în tot domeniul public. Creșterea economică NU se realizează și nici nu se va realiza vreodată cu pomeni electorale și bani dați degeaba la populație. 

 

Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. 

Hă. Hă hă hă. Asta spune orice guvern PSD de când am dat de gustul capitalismului de după 1989. S-a întamplat ca vreodată să respecte promisiunile de genu? Nope. It never happened and it never will. Apropo… știți că am vorbit acum ceva vreme de diferențele dintre partidele de stânga și dreapta? Eh, măsura asta este una de dreapta.

Păi ce facem domnu Dragnea? Ne dăm cu opoziția? Ne place mai mult în PeNeLeu?

Gata, nu mai înșir alte promisiuni pentru că nu are rost. Vedem ce fantezii are duamna Dăncilă și ne putem da seama că e în competiție directă cu Game of Thrones sau Lord of The Rings.

Tu ce părere ai despre noul guvern și despre fanteziile lui? 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.