Drum bun, Majestate!

Astăzi, pentru istoria României… trăim un moment trist. Este un moment delicat și un moment de cumpănă, zic eu, pentru poporul nostru. 

Cine a fost Regele Mihai? Ce a însemnat el pentru noi? De ce se face atât tam-tam pentru moartea unei regalități?

Mihai a fost Regele României în 2 perioade: 20 Iulie 1927 – 8 Iunie 1930 și 6 Septembrie 1940 – 30 Decembrie 1947. El a ocupat această poziție în urma decesului bunicului său Ferdinand dar și din cauză că tatăl său, Carol, renunțase la tron în anul 1925. Carol a ales totuși să revină pe tron, ilegal, neîntâmpinând rezistență în Iunie 1930.

În anul 1939 a izbucnit Al 2lea Război Mondial iar anul 1940 a fost remarcat din cauza pierderii României Mari, fără luptă.

La 6 septembrie 1940, Carol a fost obligat de Generalul Antonescu să abdice și să părăsească țara, tronul revenindu-i Regelui Mihai. Totuși această revenire pe tron a fost una -de ochii lumii- deoarece Regele nu mai avea atribuții din cauza regimului totalitar instituit de Antonescu. Mihai nici măcar nu a fost informat de intrarea în război alături de Germania Nazistă.

De ce a fost Mihai important pentru istoria noastră? Simplu. El a fost autorul evenimentului de la 23 August 1944. L-a arestat pe Antonescu, a reimpus Constituția de la 1923 și a ales să întoarcă armele împotriva lui Hitler. Multe persoane care cunosc istorie vor spune că această decizie a fost una grăbită și că din cauza ei, România a ajuns sub o ocupație sovietică indirectă.

Părerea mea este că a luat cea mai bună decizie la acel moment. A încercat și a reușit să salveze ce se mai putea din țara noastră. A fost o decizie care a necesitat curaj și tărie de caracter. Ar trebui să îi mulțumim.

După sfârșitul războiului, România nu a fost susținută de Statele Unite ale Americii dar nici de Marea Britanie așa că a fost lăsată de izbeliște regimului comunist din URSS.

Mihai a fost obligat să îl demită pe prim-ministrul anticomunist Nicolae Rădescu și să-l numească pe Petru Groza la guvernare. Din păcate, Petru Groza nu a fost decât un animal de companie al sovieticilor. Mihai a observat acest lucru și a decis să intre în așa-numita Greva Regală, refuzând să semneze decretele Guvernului. Nu a avut prea mult succes. Guvernul comunist și-a continuat activitatea fără probleme.

În anii de după război, Regele Mihai a devenit încet-încet un simbol al rezistenței împotriva comuniștilor. Nu a avut prea mult succes, astfel că în Ianuarie 1948 a fost obligat să plece în exil. 

Aș vrea să mai povestesc despre viața lui dar toate aceste informații pot fi găsite la orice colț al internetului. Vreau să atrag atenția asupra unui lucru.

În timp ce sicriul era plimbat astăzi prin București… mulți Români strigau ceva foarte interesant. 

Monarhia salvează România!

Oare așa să fie? Am ajuns într-un moment în istorie atât de trist încât suntem de părere că doar Casa Regală mai poate salva această nație?

Cum am reușit să le permitem acelor suflete infecte să ajungă la guvernare și cum am putut să îi lăsăm să își bată joc de țara noastră? De țara Regelui Mihai?

Pentru mine, Mihai a reprezentat, reprezintă si mereu va reprezenta un simbol a ceea ce putea deveni România dacă altfel se derula istoria. Sunt în același sentiment cu cei care strigau ideea de mai sus. 

Am pierdut multe cu acest Parlament corupt de 28 de ani. Am pierdut prea multe. Avem nevoie de o schimbare majoră în țară, avem nevoie de schimbări capitale. Cu cei din Parlament nu a mers. Poate Regalitatea ar putea schimba ceva. Poate vorbesc eu numai prostii. Nu se știe. Nu vom știi niciodată câte generații de români au fost distruse 1946 după fraudarea alegerilor de către comuniști.

Este o zi tristă pentru istoria României.

Este o zi și mai tristă văzând sufletele egoiste care conduc Parlamentul… că au tupeul de a asista la înmormântarea unei persoane cu care nu se vor compara niciodată. Regele Mihai o să fie ținut minte de români ca un simbol al libertății. Dragnea, Olguța și Tăriceanu vor fi ținuți minte ca niște lepre din sistemul românesc!

Este o zi tristă. Cine știe? Poate pe viitor, Monarhia va salva România.

Who knows?

Drum bun, Majestate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.