This isn’t a democracy anymore

Îl știe cineva pe Rick Grimes? Nu? Da?

Dacă îl știi atunci permite-mi să-ți zic congrats pentru că te uiți la un serial șmecher. 

Anyways. Ce legătura are Rick Grimes cu politica din România? Nu prea mare dar a zis el ceva interesant într-o secvență și mă duce cu gândul la ce se întâmplă pe la noi p-aici.

Wo-hoo. Go The Walking Dead. #teamRick #fuckYouNegan

But. Acum pe bune, ne întoarcem la subiectul principal. 

*Last seasons in Romanian politics*

Praguri mari pentru participarea la alegeri… dacă nu aduni semnături de la vreo 200.000 de oameni atunci stai chill. Nu poți schimba nimic în țară. Mulțumim politicienilor noștri dragi!

Voturi pe liste. Ce-i asta? Păi eu vreau să-l votez pe Ghiță de la PSD că mi-a făcut orașul frumos tare. Sigur o să facă treabă și într-un Guvern PSD. But wait. Ce se întâmplă? Trebuie să votez un grup de oameni din PSD? Păi Ghiță e singurul om corect de pe lista aia! 

Restul sunt niște penali infecți care nu au ce căuta acolo! La PNL la fel! La UDMR la fel! Bă! Eu vreau să-l votez doar pe Ghiță. De ce nu pot vota un singur om și trebuie să votez o listă întreagă de incompetenți?

Hah. Mulțumim politicienilor noștri dragi!

Alegerile într-un singur tur. P participă la alegeri. S participă la alegeri. D participă la alegeri. Ei sunt principalii candidați. Pe lângă ei mai sunt M,U,I,E. După primul vot mai rămân doar P,S și D. Persoana S câștigă și dă cu curul de pământ toată economia țării.

Se putea evita treaba asta? Cine știe? Poate dacă exista un tur 2, cei din spatele persoanelor M,U,I,E puteau să voteze o persoană mai competentă sau nu. Nu putem știi treaba asta dar măcar am avea posibilitatea de a alege. Nici nu mai zic de măsluirea voturilor că dacă le iese din primul tur, gata treaba. Democrația nu mai are voie la un nou contra-atac. Mulțumim politicienilor noștri dragi!

Băh da voi mai știți ce s-a întâmplat în 2009? Sper că 2009 a fost anul. Dacă greșesc, corectați-mă. Vorbesc din amintiri acum. Păi am avut un referendum în care toată populația a votat ca aleșii noștri să fie în număr de maxim 300. Câți sunt acum? 328 de deputați și 136 de senatori. Enough sad. Mulțuim politicienilor noștri dragi că ne-au îndeplinit (not) dorințele.

Am înșirat aici niște rahaturi legate de politică dar… mesajul articolului care este?

Am vreun mesaj?

Nu știu. Tu să-mi zici?

O fi mesajul unul ascuns? Sau ar trebui să dau de înțeles că trebuie să ne gândim mai bine când trebuie să votăm? Sau dau de înțeles că trebuie să ne implicăm mai mult? Da putem? Avem voie? Is this a democracy anymore? Sort of. Posibil să dispară în viitorul cât-de-cât apropiat.

Habar nu am. Trage tu concluziile după acest articol fără rost, stupid și ocupant de spațiu pe web. 

Eu te las că pregătesc articolul de mâine. Ceva eveniment susținut de PNL. O să fie interesant. Sper să nu mă cert cu nimeni. 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.