Justiție? Nu mai servim.

Hai că s-a făcut și justiția. Dar nu pentru noi ci pentru ei.

Cum așa? Ce s-a întâmplat?

Suspecții de corupție nu mai pot fi arestați preventiv. Procurorii nu mai pot comunica nici un fel de informații din dosare. PSD, ALDE, UDMR dar chiar și câțiva aleși PNL.. au votat o serie de amendamente la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. S-au folosit aparent ca pretext de o directivă a Uniunii Europene. 

Ce directivă?

Uniunea Europeană ne-a trimis recent o directivă privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. Oo da. Nici bine nu și-a șters machiajul de la discursul legat de moartea regelui Mihai ca Doamna Olguța și Lordul Dragnea au început să adapteze acea directivă UE în funcție de ce au ei nevoie pentru a deveni mai puternici și independenți în țară.

Iată câteva amendamente votate. Ne apropiem cu pași repezi către un nou regim asemănător celui dinainte din 89.

„În cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale.” 

Exact ce vrea Dragnea 🙂 De ce să-l vadă o țară întreagă cum e chemat la DNA? Cum? Să i se diminueze autoritatea? Imposibil.

„Dreptul să participe la audierea oricărei persoane de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, să formuleze plângeri, cereri, memorii și obiecțiuni.”

Pe scurt? Inculpatul poate participa la audierea victimelor? Și de ce e de rău? E vorba de intimidare. Pentru o victimă a traficului de persoane, cel mai probabil, o să fie extrem de greu să zică ceva în prezența unei persoane care i-a facut așa ceva. 

„Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părţi, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii.”

Explicăm? Sigur. Dacă ai o înregistrare în care se aude sau se vede cum cineva primește/dă mită… atunci felicitări, ai o înregistrare inutilă. Poți să te duci dracu cu tot cu ea. Mi se pare o idioțenie iar majoritatea măsurilor de genul sunt îndreptate împotriva jurnaliștilor, persoanelor care dau în vileag anumiți infractori cu ajutorul acestor înregistrări…

… justiția devine degeaba.

Mai sus au fost câteva amendamente care mi-au părut mai interesante. Ele sunt mult mai multe dar le vom găsi și le putem răsfoi ușor în Monitorul Oficial cât de curând. 

Ce se întâmplă în țară? Un dezastru. Vedem cum se duce naibii toată justiția și vedem cum niște infractori preiau frâiele țării din ce în ce mai mult. Totul până când nu vom mai putea face nimic. 

E cazul să ne trezim câtuși de puțin. E cazul să spunem toți STOP și să ne implicăm.

Nu te interesează? Nu te afectează? Dacă ai părerea asta atunci ești pe cale de a regreta amarnic. O să regretăm noi și viitori noștri copii sau nepoți. Cei de la conducere și-au făcut treaba pentru ei și urmează lucruri mult mai crunte. Ei au discutat, au scris amendamente, au votat. Mingea e la tine în teren. Ai de gând să faci ceva sau stăm toți și ne uităm cum pierdem tot?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.